MENU BAR

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

♥ FOLLOW ME ♥

Monday, April 25, 2011

SETELAH LAMA TAK MAKAN MEE KUAH

 
Last aku buat tahun lepas. Masa tu beli udang yg kecik ckit....kalau agak terasa nak makan mee banjir kami sekeluarga ke Taiping, yang terkenal ngan mee banjir.

Baru2 ni g pasar malam ternampak plk ada satu brother ni jual udang size2 besar. Yang aku xpernah tgk pun ada. Mau sekilo tu 3-4 ekor jek tu. Kami beli yg sederhana besar jek. So, hubby request nak buat mee kuah. Ada beza ker mee kuah ngan mee banjir??? ngeh..ngeh..ngeh..
 
- 9 ekor RM20 -

-Sepinggan utk hubby -

- Sepinggan utk aku..no taugeh -

  - Sepinggan utk Syira -

Aku buat sekuali besar, dan mmg licin k..hubby pun menambah2. Udang tu pun kurang sikit segarnya, padahal masuk peti sejuk baru sehari jek tu.

p/s : Tetibe plk teringin nak makan ketam..huhuhu

♥♥ Jom sama2 klik2..u klik me, i klik u ♥♥




4 Kawan Yg Sudi Tinggal Jejak:

Imaan09 said...

sedapnyaaaa..saya suka mee kuah dan sepupu-sepapatnya..mee rebus..mee jawa

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

nampak sedap...tapi since pregnant sy tak gemor seafood..huhuhu

ytekecik said...

shared la resepi.. cam sedap je..

♥SyilaSyira♥ said...

Imaan09 : Teringin nak makan mee jawa...xpernah lagi makan...:-)

rose --{@ ibuRafiq @}-- : ye ker???syila ni mmg suka seafood. cuma sotong tu kureng ckit..ahaks..

ytekecik : nak letak resipi tu tak pandai la..nanti2 kita cuba k...sebab kita ni suka campak2 jek barang

♥ Jom Tambah Pendapatan Bersama HeartBeat - Just Klik² ♥

Sebelum tu korang klik banner kat bawah ni k...



Tutorial penuh untuk mendaftar HeartBeat korang klik kat bawah ni ok
http://syilasyira.blogspot.com/2011/02/tutorial-heart-beat-jom-tambah.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...