MENU BAR

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

♥ FOLLOW ME ♥

Saturday, April 30, 2011

SALAH SiZE

 
Apa size pampers anak uolls?? Syira sebelum ni mmg pakai size L. Tapi baru2 ni aku perasan nampak macam dah sempit size tu. Kalau dah sempit, apa nak buat kan. So aku buat keputusan tukar kepada size XL.
 
Kebetulan jenama petpet kat tesco offer. lama juga aku xpakai jenama ni. Selalu beli pampers bantai jek jenama apa, sebab sejak Syira dah besar ni, jenama apa pun dier ok jek. Kalau dulu mmg susah sikit.
 
 - Pertama kali beli size XL -

- 56 pcs je -
 
Paling terasa bila bertukar size ni adalah kuantitinya..aduhai sikitnya..tapi alhamdulillah sbb skang ni asal malam aku pakaikan Syira Cloth Diapers. Cuti kalau xkemana, sepenuhnya berCD. Dah banyak jimat disitu.
 
Alkisahnya kat sini..masa 1st aku tukar pampers Syira utk ke rumah pengasuh, terasa sgt yang pampers ni besarla. Mcm keterlaluan plk besarnya. Aku pun ada suh akak ofis yang anaknya pakai size L bawakan aku satu sample. Teme kasih utk akak tu.
 
Lepas je pakaikan..ha..amik ko, upanya mmg pampers jenama petpet size L boleh lagi si Syira ni pakai..Alamak, nak xnak aku simpan jelah..lepas ni kena cari plak size L.
 
Ikutkan boleh je pakai size XL tu, tapi bila time nak pakaikan Syira spender tu yang bermasalah sikit. Spender dah la kecik, pastu pampers plk terlebih2..cian anak mama yek..
 
p/s : Pelik bila pampers size dan utk berat baby yang sama, tapi ada yg kecik, ada yg besar. Macam size baju plk kan..size sama, tapi ikut cutting...:-)
 
 
♥♥ Jom sama2 klik2..u klik me, i klik u ♥♥


3 Kawan Yg Sudi Tinggal Jejak:

Nisa' Azman said...

syila umo brape dh kak? Hannah gne saiz L now, hehe..

ch@ said...

kalau kita nak tukar pampers, tengok sample. kakakOni masih lagi Drypers size L, ingat nak tukar brand lain bila dok banding beza harga kat pasaraya dgn mrABi, lebih kurang je katanya, guna lagi drypers. maklumla, dah kena fikir adiknya pula lepas ni.

♥SyilaSyira♥ said...

Nisa' Azman : now syira 2 tahun 8 bulan. hanya pampers jenama pet2 yg stil leh guna size L..jenama lain kena pakai XL

cha : kita jarang beli sample..tu pasal jagi cemgitu. huhu...Oni pakai Drypers ek..kita minat drypers yg baru ni, tapi Syira xberapa sesuai sbb dier tido meniarap, pakai drypers mesti bocor...

♥ Jom Tambah Pendapatan Bersama HeartBeat - Just Klik² ♥

Sebelum tu korang klik banner kat bawah ni k...



Tutorial penuh untuk mendaftar HeartBeat korang klik kat bawah ni ok
http://syilasyira.blogspot.com/2011/02/tutorial-heart-beat-jom-tambah.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...