MENU BAR

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

♥ FOLLOW ME ♥

Tuesday, July 12, 2011

KESiHATAN SYiRA KiNi


Buat yang bertanya tentang kesihatan anakku Syira. Thanks byk². Best ada mber di alam maya ni. Terasa sangat² dhargai. Ewah...

Ok berkisar tentang kesihatan anak daraku. Sekarang ni dah start makan ubat yang doc bg. Ubatnya di entry iniMacam yang aku cerita, Syira ni makan ubat tablet punyalah payah. Tak puas ati aku. Sebabnya dia ni klo time makan ubat patutnya sgt senang. Kalau xdipantau, mau sebotol dia leh abiskan. Tapi mungkin sbb tablet kan.

Disebabkan rasa tak puas ati tu, aku cubalah juga. Ckit jek aku cubit tablet tu. Hahahha...rasanya...???mmg teruk woo...dahlah rasa watermelon. Nak muntah dibuatnya. Patutlah Syira nangis² truk klo cakap sal ubat kunyah². Belum bg dah melalak tau. Silap aku, patutnya tgk dulu perasa ubat tu, klo x leh request rasa strawberry  Confirm anak daraku telan punya. Hihihi

Masa check ngan doc tempoh ari, ada doc bgtau, makan ubat tu akan menyebabkan Syira cirit birit. Yup...mmg cicrit birit yang teruk. Penuh satu pampers, siap bocor² lagi. Tah datang dari mana kumbahannya itu. Agaknya sbb dah tersimpan kira² 3 minggu kot.

Tapi kan...minggu lepas aku ada cuba untuk tidak bg ubat tu sehari. Tapi sehari juga dier tak membuang. Emmm, mcm pembuangannya disebabkan ubat tu jek. Tapi ikut nasihat doc, ubat air perlu dihabiskan. Sebabnya usus kan ke panjang, so, biar bersih semua ususnya.

Skang ni syira still makan ubat tu lagi. Tunggu abis nak tgk perkembangannya. Semoga lepas ni sihat macam biasa. Yang pastinya lepas jek makan ubat tu, selera makannya bertambah, mungkin sbb perut dah rasa selesa.

Entry xbest klo xda gambar..so, selit gambar budak bertuah ni lagi ye...


Kerja dah byk settle, lepas ni leh bertandang kat umah kengkawan

♥♥ Jom sama² klik²..u klik me, i klik u ♥♥

8 Kawan Yg Sudi Tinggal Jejak:

Jieda said...

semoga syira cepat sembuh

Bionic women said...

bahaya jugakkan macam paksa ler plak..huhu..kesian kat anak kalau cirit birit, mesti dia letih..huhuhu.
kalau kita yg dewasa ni cirit birit pun rasa lembik...huhuhu..

semoga syira cepat sembuh yea..
makan yogurt selalu..sebelum makan berat makan yogurt selalu..insyallah..

Semoga Allah bagi kesihatan yg baik utk syira

Cik Rose Cute said...

Budak kalau tak membuang dia susah sikit nak makan....ya la...dalam perutnya dah penuh....Semoga Syira Sihat dan perut okey...

zaidah said...

klu ubat tu rasa durian ker rambutan ker....kan sedap....semoga cepat sembuh yer syira...

ch@ said...

hopefully syira sembuh seperti sediakala. seperti anak2 lain. risau jugakan? tak boleh juga nak bagi sebarang2 mknn pd dia.

nur_ied@ said...

Alhamdulillah, tgok perkembangan si cute ni smakin ari dh smakin ok...

♥SyilaSyira♥ said...

Jieda : tq...

♥SyilaSyira♥ said...

Bionic women : tq atas saranannya..betul juga kan..yogurt bagus utk usus

Cik Rose Cute : mmg pun sekarang ni alhamdulillah dah ok makannya

zaidah : klo rasa durian mau lagi sakan dia makan..hihi

♥ Jom Tambah Pendapatan Bersama HeartBeat - Just Klik² ♥

Sebelum tu korang klik banner kat bawah ni k...



Tutorial penuh untuk mendaftar HeartBeat korang klik kat bawah ni ok
http://syilasyira.blogspot.com/2011/02/tutorial-heart-beat-jom-tambah.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...