MENU BAR

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

♥ FOLLOW ME ♥

Wednesday, November 16, 2011

SYAHiRA MAiN MASAK-MASAK


Ragam si anak dara. Rasanya semua yang memiliki anak perempuan akan dapat lihat perkara sebegini. Ada ke kanak² perempuan yang tak minat main masak²..??? Syira ni bukan saja main permainan yang dia ada, klo aku lambat lepa, mau semua kuali, periuk belanga dia nak angkut main..kikiki..

Meh tgk syira masak, klo tanya, dia akan cakap masak sup ngan nasi. Nanti bila tiba masanya, kita masak bersama, nanti besar jgn ngelat plk masak tau.

Pic ni kat belakang almari...abaikan tempat yang sepah tu...nilah port dia main bagi sepah....

- Tak tahan bila kuali aku jadi sasaran -

- Aik...nak masukkan muka ker....nak test kuali cukup besar ke x ye....- 

- Buka pili air plk -

- Berusaha utk letak kuali kat tempat yang sempit...kahkahkah...gelak aku tgk gelagat Syira ni -

- Nak basuh kuali pula ke..???

Bila tengok Syira main sensorang kesian rasanya..tapi takkan aku nak joint sekali kan. Dari aku main masak², bek aku g masak betul². Kenyang juga perut memasing..hahahha..takpelah, nanti ada adik twin, main sesama k. Masa tu gamat r umah...

Time masak skang ni mmg syira jadi assistant aku utk tumbuk menumbuk bawang. Dah boleh diharap..Alhamdulillah

9 Kawan Yg Sudi Tinggal Jejak:

hakak CNN said...

oklah awak anak pompuan yang main masak-masak..hakak nehhh anak jantan hokeyy...habes periuk belanga segala..dah namer pon lelaki ganas pulak tuh mainnyer,jahanam.

nak nak skang neh musim mastershef tuh hahh lagik lah jahanam periuk belanga hakak,siap masak depan tv lagik..hahaha

bestnyer nak dapat twinnn...:)

mamalieyna said...

anak dara kena la tunjuk bakat bab masak memask kan..permulaan, menan dulu..he~ good girl..nnti ada kwn main, meriah la rumah ^_^

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

eh eh, kuali betul ke olok2 tu.. ?.. heheh

kalo tgk di my alya, sure hentak2 kaki ngamuk nk jugak set masak cam syira ni..
adess, yg ada pun mak x sempat nk simpan nak oooii.. ;-p

fieda said...

bestnya dia ada dapur sendiri..hbis kuali mama dia jdi mangsa,,haha

Mummy Ayu said...

leh geng la ngan Iris nie..tapi Iris lum lagi amik kuali Mummy dia basuh kat situ..he he he.

Salina@IbuAqil said...

Alololo comelnya dia.. Nantu sapo ler ni.. ;)

Dalila Hamid said...

menariknya mainan budak2 zaman sekarang.. canggih

Masya said...

cantiknya set dapur syira... nanti dah besar tlg mama masak tau...

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

rajin betul anak dara ni ..

♥ Jom Tambah Pendapatan Bersama HeartBeat - Just Klik² ♥

Sebelum tu korang klik banner kat bawah ni k...



Tutorial penuh untuk mendaftar HeartBeat korang klik kat bawah ni ok
http://syilasyira.blogspot.com/2011/02/tutorial-heart-beat-jom-tambah.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...