MENU BAR

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

♥ FOLLOW ME ♥

Friday, January 21, 2011

Taman Rekreasi Gunung Lang


Bersiaran lepas 2 hari cuti dari update blog.
Semalam Hari Thaipusam kan..selamat hari Thaipusam kepada mereka yg beragama Hindu. Aku plk tah cemmana leh xsedar cuti, nasib ari Rabu tu kat opis kebetulan demer dok cbuk2 cerita. Kalau tak, dibuatnya aku bersiap pepagi buta tu, mesti kena gelak guling2 ngan hubby punya.

Cuti semalam xdak g tempat joh2 pun. Kebetulan hubby penat sbb malam sebelumnya dier g mancing ngan kwn2nya jam 12 pg sampai 5pg. Ha, pastu amik ko, mata trus mcm kner gam. So, kami kuar pun dah lewat petang.

Kali ke-2 kami bawa Syira ke Taman Rekreasi Gunung Lang. Dulu masa pegi dier kecik lg, xtau apa2. Dulu dan sekarang perubahan yg ketara bila skang ni ada air terjun. Kuat toi bunyik air terjunnya. Dari tempat parking dah leh dgr. Pemandangannya sgt cantik.


- Pemandangan Dari Tempat Parking Kereta -

 - Ikan yg byk + besar2. Makanan ikan ada dijual di kaunter (sebungkus RM1 only) -

 - Sian, terjengkit2 anak mama -

 - Sukanya tgk ikan -

- Zoom sikit -



- Nampak x seberang sana? kami xpergi ke sana sbbnya hari dah lewat, nanti xpuas plk...tapi dgr cete, tempatnya cantik. Nanti kener dtg lagi la -

- Bot yang digunakan utk ke seberang ( Dewasa RM3, kanak2 RM1.50) -

 - Pemandangan dr kolam ikan, air terjun sgt dekat. Ramai2 org tu baru trun dr bot -

 - Dekat kan air terjun tu??? belakang Syira jek -

 - Asiknya anak dara ni, panggil pun bo layan jek -

 - Susahnya Syira ni nak pandang kamera -

 - Terasa percikan air terjun kat belakang kami, sbb tu muka Syira berkerut2 -

 - Sedang menikmati percikan air terjun..hihihi -

- 2 Org yg aku sayang -

Insyaallah kalau xda aral, minggu ni kami nak ke seberang plk. Kalau jd pegi aku story k. Ada x yg dah pegi sana???? betul ke ada burung unta???

p/s : Teringin nak bawa Syira pergi Zoo...mesti lagi best...
 

4 Kawan Yg Sudi Tinggal Jejak:

Mama AminAzim said...

ieza pun x prnh smpai lg ke gunung lang nie.. nama jek duk ipoh... ada taman yg cntk kat ipoh pun x tau..huhuhu

♥sYiLaSyiRa♥ said...

mama AminAzim : kita ni kebanyakan teruja ngan tempat yg joh2..yg dekat xnampak kan..syila pun kebetulan pergi..upanya mmg cantik..

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah bestnya pi jenjalan, comey je syira in pinky...kalo on YM bagitau ek, ade something nak habaq mai la

♥sYiLaSyiRa♥ said...

anje : kalau berjalan ni leh rapatkan hubungan sesama family kan???tu yg ebst sgt. ok..nanti syila on YM, syila bgtau k

♥ Jom Tambah Pendapatan Bersama HeartBeat - Just Klik² ♥

Sebelum tu korang klik banner kat bawah ni k...



Tutorial penuh untuk mendaftar HeartBeat korang klik kat bawah ni ok
http://syilasyira.blogspot.com/2011/02/tutorial-heart-beat-jom-tambah.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...