MENU BAR

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

♥ FOLLOW ME ♥

Wednesday, October 12, 2011

KENANGAN TERiNDAH - BERTEMU BLOGGER....


Sememangnya kenangan yang terindah...Pertama kali aku membuat pertemuan dengan blogger selama aku bergelumang dengan dunia blogger (eceh)....Hanya mengenali di laman muka buku akhirnya pertemuan menjadi realiti. Sapa rasa tak best wooo...al-kisah awalnya kami mmg dah rancang tapi disebabkan banyak halangan, ada jek yang membuatkan pertemuan kami terbantut.

Masa buat makan-makan tempoh hari pun blogger ni xdapat datang sbb dia sekeluarga tiada di Perak. Apapun aku nekad nanti kena set tarikh yang lain...alhamdulillah akhirnya malam yang telah dijanjikan tertunai juga. Ngeh..ngeh..ngeh..Aku buat Soto Ayam + rojak khas untuk menyambut kehadiran deme sekeluarga.

Nak tau sapa gerangan blogger tersebut???? cer tgk header blog kat bwh...sure ada yang kenal punya...


Yup...keluarga si bulu mata lentik bersama ibu dan ayah akhirnya sudi menjenguk teratak kecil keluarga kami. Buat ina sekeluarga...terima kasih sbb sudi juga menjejakkan kami. Terharu sgt..apapun sebenarnya berdebar juga masa jumpa ina haritu. hehehe...

Meh layan pic kami...semuanya diambil selepas makan...aku pun sbb berdebar sgt terlupa nak amik gambar menu..:-) 

 - Anak daraku yang terlebih merenyeh bila berkwn ngan aqil...hahaha...-

 - Diorang ni rupanya sebaya...cuma aqil lahir bulan 2, syira pulak bulan 8 -

 - Dengan penyapu pun leh jadi mainan -

- Ina & Aqil -

 - Syira yang suka menempek bila orang nak bergambar -

 - Kami -

 - Saiz badan aku ngan ina lebih kurang jek...hahahha... -


 - Budak berdua ni bergambar ngan bapak² deme elok jek duduknya -

- Husband Ina dah mcm photographer pula malam tu -

Lama juga kami berborak..kiranya Ina n Family sampai kul 8.30 sampai kul 10.30 malamlah kami berborak. Macam² yang dibualkan. Hubby ngan husband Ina plk nasiblah leh juga berborak. Aku takut bilanya deme berdua diam seribu bahasa jek..hahahhaha...Yang pasti topik depa mmg mancing. Kebetulan hubby aku mmg seorang yg obses dengan mancing² dan joran² ni..

Kalau ada yang perasan muka hubby aku ngan husband Ina ni ada pula iras². Aku ngan Ina plk badan kami lebih kurang sama². Cumanya aku tinggi sikit dari Ina. Tu pasal aku nampak lagi kurus kot..kikikiki. Anak pun sebaya...oh...rupanya banyak persamaan kita ye Ina..

Apapun, kat entry ni aku nak ucapkan beribu kemaafan kepada Ina sekeluarga seandainya layanan kami,  menu kami atau apa² sahaja yang cacat atau kurang senang di hati Ina sefamily. Kami gembira sgt dengan pertemuan ini. Dan jutaan terima kasih kerana sudi menjenguk teratak kecil kami. Malu syila bila Ina melangkah ke dapur..hahahha..tulah sapa suh tetamu dah sampai ada jek benda yang tak siap kan..kikiki

Sepanjang berada kat umah Syila nampaklah Ina perangai anak dara Syila tu..Syira ni selalu asal orang datang rumah, melekap jelah..mmg jenis yg susah bercakap, konon² pemalulah...tapi malam tu, leh pula dia berebut kamera ngan aku, pastu siap patah bilah kipas dibuatnya. hahahah..entah camna dia buat tah....malu jek kat Aqil tau Syira ni..:-)

Untuk pengetahuan Ina juga, syila ni bukan jenis yang peramah sgt, tapi bila kita berjumpa rasa mcm mesra jek kan...To Aqil...lupa pula nak bungkuskan gula² yang banyak kat umah..sory yer...mmg auntie lupa sgt²..

Gambar kat atas dari kamera aku yang cikai..nak tgk gambar yang lagi cantik kenalah korang g jenguk blog Ina ye...sbb dia mmg pakai kamera canggih gitu...entry tentang pertemuan kami pun lama dah Ina update kat blognya..aku je baru terhegeh² nak story cni..:-)

Pertemuan ini, jadi kenangan yang tak mungkin dilupakan..Insyaallah Ina, ada rezeki kita jumpa lagi...ada masa, ada kelapangan kita lepak makan laksa kat Padang Polo seperti yang Ina cadangkan ye...


4 Kawan Yg Sudi Tinggal Jejak:

mamalieyna said...

waah syoknye..berjumpa2an...^_^

kakyong said...

owh.. blogger dok Ipoh ya..

kakyong x kenal Ina ni.. boleh la g terjah blog dia nanti..

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

hehe..mmg srnokkan bila dpt jumpe dan bertentang mata dgn kawan yg selama ni kawan dialam maya jerk..

btol la lebih kurang sama jerk syila ngan IbuAqil...selim melim jerk korang..hhehehe..

Salina@IbuAqil said...

kih3!!!! sengeh2 kambeng ina baca entry ni.. teringat masa p umah syila arituh.. mmg berdebor2 mcm org nak 1st time blind date gitu.. tapi jenis ina mmg becok mulutnya.. kekadang org x bnyk ckp trus jd bnyk cakap kalo dah lama kenal ina.. contohnya si ayah Aqil ler.. dia bkn jenis bnyk ckp, tp memula dating dlu ina je yg ckp x renti2.. berenti kalo agak2 dah mengah.. ngeh3!!! apapun tima kasih sgt sbb sudi jemput kami.. sggh2 terharu dgn keramahan syila sekeluarga melayan kami.. syira pulak sgt2lah comel.. gewam tgk pp gebu dia tu.. a'ah kan ukur lilit bdn kita lebih kurang tp ina rendah.. {psttttt picca syila pun cantek2 tau.. awat ina duk gelak je manjang tu ;p} nanti ada masa kita lepak POLO plak erk.. :D

♥ Jom Tambah Pendapatan Bersama HeartBeat - Just Klik² ♥

Sebelum tu korang klik banner kat bawah ni k...



Tutorial penuh untuk mendaftar HeartBeat korang klik kat bawah ni ok
http://syilasyira.blogspot.com/2011/02/tutorial-heart-beat-jom-tambah.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...