MENU BAR

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

♥ FOLLOW ME ♥

Saturday, October 15, 2011

FLASHBACK - LADANG ANGGUR TASiK BERiS


Pertama kali menjejak kaki ke Ladang Anggur Tasik Beris. Ladang ni bukan kat luar negara ye. Aku belum lagi ada rezeki nak ke luar negara. Ladang ni terletak di daerah Sik di kaki Tasik Beris. Tak jauh manalah bagi aku. Kakak aku ngan hubby dia yang bawakan.

 - Ladang Anggur Tasik Beris -

Masa kami sampai memang tengah panas terik. Tak kuasa nak amik gambar dekat pintu masuk. Mau terbakar kulit mulit rasanya. Dalam ramai2 pergi tu aku, adik ipar aku ngan kanak2 ribena jek yang masuk. Mak aku tak berminat nak masuk, kakak aku lagilah. Sbbnya dia dah pernah pergi, ala..bukan ada apa pun..nama pun ladang anggur, ada anggur jelah

 - Suasana dalam ladang. Tengok..mmg panas terik kan -

 - Anggur2 muda....dilarang memetik anggur2 yang terdapat dalam ladang ye -

 - Aku n Syira  -

 - Syira bersama tiket masuk...Dewasa RM3, Kanak2 RM1.50 -

 - Budak ni ralik sebenarnya...tah apa dipikirnya entahlah -

 - Bersama anggur yang dah masak -

 - Aku yang ketinggian, terpaksa cover kepala..ekekekek -

- Koir nyanyian lagu2 patriotik..kikiki -

Sekejap je pun kami kat dalam ladang tu, yelah..pi mai pi mai ada anggur jek, bebudak tu pun boring, dari start buat perangai bek cepat kuar..kikiki

 - Adam yang baik sepanjang perjalanan...good boy -
  
 - Bergambar kat luar kawasan...depan tasik...(yeke tasik????ye kot..hihi) -

 - Family kakakku -

 - Pasangan couple...-

 - Kami -


 - Aku n Syira -

 - Tuan blog nak interframe -

 - Panas2 pun sempat aku bergambar -

 - Menahan panas -

 - Singgah kedai yang menjual bermacam2 benda -

 - Kakak n Adik -

 - Dak2 ribena - 

 - Nak diorg dok diam, belanja jek eskem..hihihi -

Kedai makan kat atas tu, korang akan jumpa masa otw nak ke Sik. Dekat Pekan Jeniang klo tak silap. Kedai mmg simple jek, Tapi masakannya mmg sedap...semua yang kami order mmg sedap, dan yang paling best, harganya sgt murah..berbaloi2.

Oklah, hubby g dinner malam ni, so tinggal aku ngan Syira je...nak kuar g beli KFC jap...Daaaaaa

3 Kawan Yg Sudi Tinggal Jejak:

Salina@IbuAqil said...

Amboi!! G mkn kfc erk kome.. hik3!! baru ingat nak join.. hu3!!

mamalieyna said...

waah syila pun dh sampai, camna org Sik sndiri tak smpai2 lagi ni..hu~

eina org sik, tp tulah sesekali je balik kg, balik baru ni bulan posa, ingt nk terjah jgk, tp suntuk masa, bulan posa, kurang berjln la..haih, tak bleh jadi, nnti kena terjah gk ni..menarik! dan yg pasti dkt ja ngn umah mak..hee~

slim tul tuan umah ni tau..jeles sayee,,hee~

Aini Arif said...

paksu aiman skrg dah besar pemalu lak, dulu kecik2 mulut pot pet pottt je dia

♥ Jom Tambah Pendapatan Bersama HeartBeat - Just Klik² ♥

Sebelum tu korang klik banner kat bawah ni k...



Tutorial penuh untuk mendaftar HeartBeat korang klik kat bawah ni ok
http://syilasyira.blogspot.com/2011/02/tutorial-heart-beat-jom-tambah.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...