MENU BAR

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

♥ FOLLOW ME ♥

Monday, October 17, 2011

KESAKiTAN YANG TAK DAPAT DiGAMBAR


Selamat pagi (ke selamat tengahari???)...Apa aktiviti uolls hujung minggu lepas??? Aku xda buat apa sgt. Banyak dok umah sbb rancangan asal nak mengemas apa yang patut. Sabtu tu dah semangat membasuh semua baju bajan, segala cadar ngan toto termasuk mengemas apa yang patut. Hari Ahad patutnya nak memulakan kemas barang masuk dalam tupperware yang baru dibeli tapi entah kenapa hari Ahad tu hari aku dok kat katil jek.

Bermulanya sakit pinggan ngan perut yang terlampau. Kalau nak dekat tarikh due mau aku rasa mcm kontraksi je tau. Sakitnya tuhan jek tau. Baring salah, berjalan lagilah payah. Dah macam orang berpantang sudah. Tak tahan sakit, meleleh jugalah air mata aku. Nak urut ngan minyak panas dahlah tak boleh, bayangkanlah azabnya. Tpon kakakku@misi Ina. Katanya mungkin akibat kencing kotor...huhu...mmg penyebabnya dah tentu aku yang tersangat kurang minum air masak. Hubby pun selalu membebel². Pasni kena minum air masak byk², tobat woo, tapi tak tahannya dah tentu asik nak ke toilet jek, dahlah kat opis ni toileh bukannya dekat..kena pusing dulu baru sampai..huwaaaaaa

Sebagai jalan penyelesaian kakakku suh mkn ubat paracetamol. Ubat ni jek yang orang preggy leh makan sebagai penahan sakit. Tapi tah mcm mana rupanya stok kat umah abis langsung, g beli kat kedai, xda pula jual, kat farmasi je leh beli. huhuhu...last², aku bertarung punya sakit, akhirnya berkurang jugalah. Petang dekat maghrib baru ok. Pergh....mmg kandungan kali ni sgt mendugaku.

- Ubat paracetamol...oh paracetamol -

Apapun nasib aku leh juga gagah ke opis arini, kebetulan ada juga kawan opis yg ada spare ubat ni..tq yek, kang klo sakit menjadi baru aku telan, setakat sikit², aku nak bertahan jek...

To baby² mama...kuatkan semangat yek...mama sayang korang...

4 Kawan Yg Sudi Tinggal Jejak:

Masya said...

sabar yer... dugaan mengandungkan.. semoga semuanya sihat selamat lps ni....

Salina@IbuAqil said...

alahai yang.. ina bnyk stok paracetamol hosp kat umah.. nape x wat status fb.. kalo ina tau ina g anto kan.. sian dia.. sabar ye..

munna said...

sakit sebab kuat sgt mengemas rumah kot...apa2 pun semoga lekas sembuh ye...

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

ciannya..ermm..mmg azab la kalau kita sakit time berbadan dua ni kan..
hope syila semakin sembuh ye..
take care..:)

♥ Jom Tambah Pendapatan Bersama HeartBeat - Just Klik² ♥

Sebelum tu korang klik banner kat bawah ni k...



Tutorial penuh untuk mendaftar HeartBeat korang klik kat bawah ni ok
http://syilasyira.blogspot.com/2011/02/tutorial-heart-beat-jom-tambah.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...