MENU BAR

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

♥ FOLLOW ME ♥

Thursday, August 5, 2010

Slip Gaji....

Info ni aku dapat masa kursus bebaru ni...yakni kursus yg baru jek abis smlm...so, aku kongsi ngan mereka2 yg xtau lagi..

Slip Gaji..mmg kita nanti2kan setiap bln kan? tapi aku dah sethn lebih xbuka slip gaji. dah aku yg buat gaji, so, malas nak tgk sbbnya gaji still mcm tu. Hahaha, pasni klo bonus ada (Insyaallah dan amat berharap :-) )...masa tu kot baru nak buka..truk kan?

Berbalik pada slip gaji, pengumuman telah dibuat masa aku berkusus oleh JANM Terengganu, slip gaji tidak lagi akan dikeluarkan. (makluman ni hanya utk semua kakitangan kerajaan yg menerima cetakan slip gaji dari Jabatan Akauntan Negara (JANM), so pada mereka2 yg gajinya dibuat olah pusat pembayar len dikecualikan...

Apa yg aku dapat tau, pengumuman ni berkuatkuasa gaji bagi bulan 8/2010 tapi, pihak AG masih akan mengeluarkan slip gaji bergantung pada stok slip yg masih ada di AG. (korang fhm ker ni, ayat aku mcm tahpehapa jek) klo dah abis stok, cetakan akan diberhentikan...

Ini juga merupakan satu cara penjimatan kertas agaknya..so, kakitangan kerajaan perlu mencetak slip gaji di laman web JANM...ni linknya Laman Web JANM dan klik e-penyata gaji & Laporan atau trus ke portal e-penyata gaji . Cetakan ini laku tau utk mereka2 yg nak wat loan, so jgn riso...

Sebenarnya, aku dr pagi tadi try buka ttp xleh, setakat laman web je, pastu hampeh. Diorg da juga inform gaji bermula bln 7 ritu dah leh buka. Mungkin aku punya internet problem kot, korang cuba try, pastu antar komen kat aku tau. Aku pun xleh imagine camner portal tu.

p/s : klo staf yg mmg xpandai nak guna komputer mmg susah bila nak print kan...

3 Kawan Yg Sudi Tinggal Jejak:

NurainiZakaria said...

mmm xpham hihi.. nk tnya kalo tenteranye slip gji terlibat x???

ch@ said...

ye la skrg kan jalur lebar dah sampai kampung-kampung, harusla kena bergerak menjadi lbh celik IT ;)

eh, salam perkenalan akak...

♥ sYiLaSyiRa ♥ said...

aini : tentera x kot, sbbnya pej perakaunan dier sendiri2....tapi klo slip demer pun abis xtaula..hehehe

cha : kampung akak kurang penggunaan internet lagi nih..hehehe...salam perkenalan juga...

♥ Jom Tambah Pendapatan Bersama HeartBeat - Just Klik² ♥

Sebelum tu korang klik banner kat bawah ni k...



Tutorial penuh untuk mendaftar HeartBeat korang klik kat bawah ni ok
http://syilasyira.blogspot.com/2011/02/tutorial-heart-beat-jom-tambah.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...