MENU BAR

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

♥ FOLLOW ME ♥

Friday, August 6, 2010

Persiapan Kenduri ♦ Cat mengecat


Entry yg dah basi lagik...skang xsempat nak update blog ni...sekadar on utk buka blog sendiri dan jelajah blog kengkawan jek...arini ada masa terluang ckit...

Bebaru ni keluargaku baru saja lepas meraikan perkahwinan adik lelakiku yg pertama. Ada lagi 3 org yg masih bujang trang tang tang..huhu...

Kat entry ni nama pun persiapan kan, so layan gambar2 persiapan pertama kat rumah family aku di Yan, Kedah Darul Aman...persiapan ni yg melibatkan keluargaku jek...almaklumlah kerja2 mengecat jek, xkan nak panggil satu kampung plak kan...
melampau r tu...

Semua ahli keluarga terlibat dalam proses cat mengecat ni, termasuklah aku, best gak sesekali bergotong royong mengecat...hasil tangan semua family ada, termasuk dua budak kenit yg sibukkan diri. Sampai ke tgh2 mlm mengecat....belum kira sambung menyambung ari berikutnya....

Warna Cat yg kami pilih ni adalah idea dr mak. Beria2 mak nak color ijau, walaupun pada mulanya abah mcm kurang setuju, tapi disebabkan aku 'masuk' blah mak, terpaksala abah setuju..huhu, walaupun trang ang ang, tapi suker la...xda nampak buruk kan ....hehehe 

4 jenis warna cat yang dibeli dgn harga hampir ribu...gilo wooo mahalnya harga cat...mcm2 leh beli klo cemgini...blum g satu umah cat...

- 4 color...hijau muda, hijau tua, krim kecoklatan dan merah ati - 
- Pandangan dari depan ..blum abis cat lagik -
- Pandangan dari dalam - Masih bersepah-sepah -
- Ruang tamu - Adik-adikku yg ralik mengecat -
 Gambar masa reramai cat xsempat nak snap sbb mmg sibuk giler... kang klo sik mik gambar mau tumpah cat tu kat kamera aku...sapa nak ganti kan...huhu...

Dan hasilnya ....

 - Kerja tangan ahli keluargaku -

p/s : Warna cat mcm hijau kuning plak...(warna kebanggaan negeri Kedah ) Tapi umah kitorang hijau tua dan hijau muda k....huhu

3 Kawan Yg Sudi Tinggal Jejak:

ch@ said...

huaaa... sy suka bangat warna itu sis. terima kasih kerana memilih hijau. hehe :D

MamaYatie said...

suami akak pun br abis ngecat rumah kami semalam..hijau juga..tp lam bilik biru lembut..br terasa lapang..

♥ sYiLaSyiRa ♥ said...

cha : hijau tanda cemburu..cha cemburu ker?hehehe

mamayatie : sedap mata memandang ijau ni..mata letih pun jdi chat...biru?sy suka warna biru...

♥ Jom Tambah Pendapatan Bersama HeartBeat - Just Klik² ♥

Sebelum tu korang klik banner kat bawah ni k...



Tutorial penuh untuk mendaftar HeartBeat korang klik kat bawah ni ok
http://syilasyira.blogspot.com/2011/02/tutorial-heart-beat-jom-tambah.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...