MENU BAR

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

♥ FOLLOW ME ♥

Monday, July 2, 2012

KETAKUTAN BUAT AKU KERUGiAN


Nak cete sal breastfeeding pula...Alhamdulillah sekarang Syuhada dan Syahida dah berusia 5 Bulan 8 hari. Dan alhamdulillah masih menyusu secara exclusive. Syukur atas rezeki yang Allah berikan. Syukur juga Allah berikan jalan yang mudah untuk aku merealisasikan penyusuaan susu ibu sepenuhnya kepada si kembar.

Nak cerita satu kisah dimana tajuk dan menceritakan serba sedikit. Ceritanya bila pada mulanya masa mengandung dan aku dah berangan² nak menyusukan baby yang bakal lahir dengan susu ibu secara berterusan. So, mulalah mencari alatan yang bersesuaian. Rata² kat opis ni ada 3 member yang memang anak diorg bf sepenuhnya. 2 orang menggunakan pam manual, manakala seorang marmet (mmg aku tabik spring kak mohaina...terbaik, langsung tak menggunakan pam segala bagai..)

Bila kulihat rupa mak² yang steady mengepam menggunakan manual, aku plk rasa gerun.."boleh ke aku nak mengepam mcm tu...leguh wooo"..kaji punya kaji aku buat keputusan beli spectra3. Sbb ramai yang pakai n semuanya kata mesra alam gitu (ops..mesra ibu)..dan alhamdulillah aku xda masalah menggunakan pam tersebut sehingga ke hari ini.


Tapi ada masalah yang buat aku rasa rugi sampai sekarang. Huwaaaa...korang bayangkan sejak dari bersalinkan twin sampai abis pantang aku just menggunakan single pumping walaupun pam aku aku beli adalah DOUBLE pumping....ngek toi..apa yang aku rasa, dulu aku sangat TAKUT nak pakai double pumping..


Tah mcm mana satu hari aku cuba double pumping..dan hasilnya :-



Rugi sgt dulu aku membuang masa...padahal klo dulu lagi aku buat double pumping mesti stok aku lebih banyak..n banyak...n banyak...

Itu cerita dulu tau, sekarang ni mmg aku sepenuhnya DOUBLE pumping, single pumping klo sebelah lagi wiwin menyusu,....(tapi tetap double pumping lagi kan..)

YA ALLAH YA TUHANKU, KAU PERMURAHKANLAH REZEKI ANAK² KU..AMIN

7 Kawan Yg Sudi Tinggal Jejak:

Zie said...

kdg kita ni tkut sebelum mencuba.... Apapun rezeki ank tu ada... Alhmdulillh..

Bionic women said...

wahhhh...good luck dear..
semoga dapat menyusukan anak u secara berterusan..me dulu dapat gak menyusu sepenuhnya for 2 tahun setengah...
tapi me x pernah pumping bagai ni, sebab after deliver me benti kerja hingga anak 3 thun baru kerja semula..so ilmu pumping ni me kena servey untuk tambah ilmu utk 2nd baby nnti..xkan ler nak benti kerja ag..sekarang dah jg goverment servant..hehe

Orked said...

Caya lah..smangat2..alhamdulillah, saya pun guna spectra 3 utn anak no 3 ni..mmg mudah dan bjaya...tapi anak no 2 saya guna pum bateri je..alhmdulillah capai hgga umurnya 2 thn 7 bln..anak yg ptama sya gna pam manual je..

Salina@IbuAqil said...

Seronoknya Syila tgk susu bnyk ni..
Rezeki si kembar sggh.. ;)

mamalieyna said...

mmg tabiklah! best betul... tahniah ye syila.. bukan 1 perkara yg mudah tu..Alhamdulillah..moga dimurahkan lg rezki susu buat anak2... ^_^..Amin...

♥SyilaSyira♥ said...

Zie :
betul tu, takut xkena tempat kan..:-)

Bionic Woman :
tq..saya pun klo swasta mungkin benti keja juga..heheheh

Orked :
spectra 3 mmg ok kan..???mudah dikendalikan..

salina@Ibu Aqil :
Alhamdulillah mmg rezeki si kembar

Mamalieyna :
Amin..terima kasih dear

MUMMYIZZ @4 Hero Izz said...

bestkan syila bila tgok susu banyak cam ni..good luck,mummy dulu breastfeed kat wiwin secara exclusive 6 bulan jer..lepas 6 bulan sampai ke hari ni 1thun 4bulan terpaksa campur,malam breastfeed,siang susu formula..(kes malas nak ngepam)

♥ Jom Tambah Pendapatan Bersama HeartBeat - Just Klik² ♥

Sebelum tu korang klik banner kat bawah ni k...



Tutorial penuh untuk mendaftar HeartBeat korang klik kat bawah ni ok
http://syilasyira.blogspot.com/2011/02/tutorial-heart-beat-jom-tambah.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...