MENU BAR

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

♥ FOLLOW ME ♥

Wednesday, March 31, 2010

PKHL Sungai Dusun, Selangor....


Ari Jumaat lepas ader trip ke PKHL Sungai Dusun...lawatan kerja ler...kitorg bahagian kewangan decide nak ke PHKL Sungai Dusun ni pun ssb mmg memasing xpnak jejak kaki kat sana...(jgn kata yg joh...pej daerah kat perakpun ader yg xg lagi).

Kali ni syira terpaksa ikut aku, sbb pengasuhnya bercuti. Mmg best toi r dier dapat joint...geng2 yg ikut pun sporting jek, xksah aku kner bawa anak...

Ahli2 rombongan terdiri dari aku, Kak Fza, Kak Umi dan CC Zaharah. Driver kami plak dah tentu En Halim....pemandu yg mmg sporting klo nak ke mana2..dier jugalah pemandu favourite big bos kami...
- Ahli Rombongan -
Best gakla ke Sg Dusun ni... kami ingat tempatnya terkenal ngan landak..rupanya tapir ler...koman toi kami2 ni...peraq sgt ler...yg paling best kami dapat tgk tapir yg sedang menunggu saat kelahiran....cumer masa kitorg g tu dier xnak bersalin g la....sedang menanti detik dan saat jek..hehehe

Syira masa ni xda la takut sgt. Tapi disebabkan Kak Fiza asik dok sebut takut jek (Kak Fiza ni semua jenis haiwan dier takut, except semut jek..) syira pun mula la takut je disebutnya..tak lekang dah kat mulut..nak cepuk jek Kak Fza ni tau...

    
- Pakat pegang sorg sikit -

Pas dah tgk tapir siap leh pegang2 lagi, kami dibawa plak ker kwsn landak ditempatkan...1st nak msk je, aku siap tanya..."boleh ker tgk ni...takut plak landak2 ni tgk kami ni ditembaknya duri2 tu" cem bodo ker aku tanya tu? aku tanya bg pihak2 demer ni gak...hehehe..

jawapan yg aku trima? rupanya landak manala tembak2 duri dier tu la...(korang pun sure ader yg x tau kan?). aritu gak baru aku tau..itu mitos sebenarnya...saper la yg memula wat cete nih...???? landak ni klo terasa terancam hanya akan hasilkan bunyi2an jek....mcm lagu pun ada...pastu mula mengembangkan duri2nya...tapi mmg xda yg kner tembak..klo x...dah ramai masuk sptal ritu..heheheh

- 3 ekor landak (Mak, Bapak ngan anak) :-) -

- Syira takut bunyi landak -

- Kak Fza muka takut, Kak Umi maintain -

Kebetulan masa kami kat sana, ader keluarga mat salleh yg trut serta. Diorg ni dtg buat kajian... dan sempat gak syira beramah mesra ngan anak perempuannya ...namanya Hana...cute toi bdk ni...

- phm ke anak mama aper hana cakap? -
 
- Syira ajar hana adat melayu (bersimpuh)... -

Aktiviti jln2 ritu pun kejap jek, sbbnya masa sgt2 tidak mengizinkan...tapi best...len kali dapat g mana plak kan...

p/s : bila agaknya syira dapat pergi zoo....

2 Kawan Yg Sudi Tinggal Jejak:

FiZA NaZrI said...

anak hang tu memang penakut..nk kata aku plak...cepuk kang

♥ sYiLaSyiRa ♥ said...

hehehe...tapi kak fza lagi penakut...hahaha..tgk muka tu..wakakka

♥ Jom Tambah Pendapatan Bersama HeartBeat - Just Klik² ♥

Sebelum tu korang klik banner kat bawah ni k...



Tutorial penuh untuk mendaftar HeartBeat korang klik kat bawah ni ok
http://syilasyira.blogspot.com/2011/02/tutorial-heart-beat-jom-tambah.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...