MENU BAR

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

♥ FOLLOW ME ♥

Thursday, August 18, 2011

ANUGERAH YANG TAK DiJANGKA - TWiN


Kat entry INI aku ada kongsi rezeki keluarga kami. Syukur atas anugerah yang Allah berikan. Aku bakal menimang cahaya mata pada tahun depan..Insyaallah...

Gandaan kegembiraan keluarga kami bila aku disahkan mengandung kembar. Perasaan aku???? sgt² terkejut. Kaget sekejap. Nasib tak pengsan. Apapun aku akui, mmg kandungan kali ni sgt² mencabar. Aku dah rasa sgt² truk ketika aku dapat tau aku ngandung. Sangat² berbeza berbanding mengandungkan Syira.

Pertama kali tau aku pregnant twin bila 1st time buat kad di klinik. 1st doktor yg scan xda cakap apa². Bila doc ke-2 tgk skrin, muka dah semacam, minta lagi nak scan.... Aku..???kihkihkih..korang pungpang pungpang lah apa pun, bkn aku faham pun tgk skrin tu. Doc ke-2 panggil doc ke 3 sambil cakap..

"u tak pernah tgk lagi scan twin kan..so, tgk sekarang kedudukannya"

Masa dgr dia cakap tu, aku dah cuak..."ish..doc ni nak main² ker???" (tapi dalam hati jelah)

Lepas dah confirm twin, aku dgn selamba tanya
" eh doc, saya xda pun keturunan twin, camna leh dapat twin???boleh ker???"

berkali² tau aku tanya..doc tu cakaplah boleh, sambil tgk muka aku yg dah mcm org tak betul...asik tanya benda yg sama jek. Terus dapat ucapan tahniah dari doc ke-3...kikiki..aku yg terkejut dan mcm xpercaya sengeh je..

 - Twin A -

 - Twin B -

Korang jgn tanya kat aku sal gambar scan tu. Sbb aku pun tak faham apa². Dan disebabkan gambar ni dan rasa kurang percayanya aku  pregnant twin membuatkan aku ngan hubby buat keputusan utk ke Hospital swasta bagi memastikan kesahihannya. Pergh...sampai mcm tu sekali la aku tak percaya tau.

Antara sebabnya, masa scan tu usia kandungan aku baru 9week ++, so mcm pelik, boleh tau awal ker??? lagi satu, aku takut ada kesilapan pada masa scan tu. Yelah manusia xleh larik dari kesilapan, mesin pun bukan semuanya betul kan..

So, apa kata doktor swasta pula???next entry k....
Aku bersyukur sgt² atas segala yang Allah kurniakan buat kami sekeluarga....

21 Kawan Yg Sudi Tinggal Jejak:

I`mulan said...

alhamdulillah, syukur... rezeki bulan Ramadhan ek... tahniah...

mummy_ayu said...

wal..tahniah..alhamdulillah..
seronoknya..

RARA aihara said...

seronoknya...
rezeki....=)
tahniah yer....
semoga ibu dan baby nya sihat2...=)

MamaYatie said...

alhamdulillah....seronoknya dengar..twin lagi tur..ramai kawan2 blogger yg pregnant skrg ni kan..

☀ Izzaty Hedry☀ said...

alhamdlh .... jga kshatan dn bby dkt dlm tu ..^.^

ch@ said...

huyeee entry dah keluar. mcm kita hari tu terbalik, kat swasta kata rahim kosong, rujuk pada gomen, elok je berguling-guling.

TAHNIAH-TAHNIAH! kena dua kali sebab twin :p

Ezzattie said...

wahhhh! tahniah kak!
bestnye dapat twin. wihihihi~

Ezzattie said...

wahhhh! tahniah kak!
bestnye dapat twin. wihihihi~

Salina@IbuAqil said...

Bestnya!!!!!! Tahniah!! Tahniah!! {mcm cha jgk wish 2 kali utk 2 org ;)}

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

alhamdulilah..mesti bestkan kalau twin

:|: TinTa Kibod :|: said...

Subhanallah..Alhamdulillah...Tahniah ye..

seronoknya dpt twin..
teringin juga...huhu

Azura Mendezz said...

Wow..sgt2 tahniah dear!! =)

♥SyilaSyira♥ said...

I`mulan : alhamdulillah...bulan Ramadhan yg berkat..

mummy_ayu : tq...

RARA aihara : :-)..doakan kesihatan saya n bby² ni...

MamaYatie : ha'a..mmg ramai toi blogger yg pregnant..berjangkit²

☀ Izzaty Hedry☀ : amin..doakan kesihatan kami ye

♥SyilaSyira♥ said...

ch@ : hihihi..awak geng blogger pertama tau kita bakal dapat twin..:-)rahim kosong??..la bleh plk mcm tu ye..mcm² kan..

Ezzattie : ucapan sampai 2x..sbb twin ker..hihihi

Salina@IbuAqil : Teme kasih ibu aqil...

cik Jue Aka Ibu Farisyah : semua perasaan ada..best, teruja..takut..xsangka nak dapat twin

♥SyilaSyira♥ said...

:|: TinTa Kibod :|: tq..semuanya kuasa Allah..tak pernah pun terpikir nak dapat twin


Azura Mendezz: TQ...

Jamiel said...

congrats..

Cik Rose Cute said...

bestnya dapat twin....memang tak ada genetik twin ke?...camna boleh dapat erk?...apa-apa pun Tahniah! tahniah!....rezeki Allahkan....siapa tahu..

MaMa_AdHa said...

tahniah dapat twin. Moga bertambah la geng twin nanti. Apa2 pun akak banyakkan berehat kurangkan bergerak di awal kehamilan.
Akak untung dapt tahu pregnant kembar awal saya dah nak samuk 4 bulan baru tau. padahal tiap2 bulan scan.

Apa-apa pun tahniah.

eima said...

tahniah tau ...
sronoknye.....

ch@ said...

really? terharu pula. kita dh agak dh sbb awak tak mention pun twin kt entry sebelum ni. then lps tu kita chatt FB awak beritau. so biarla awak je yg war-warkan awak dpt twin. kan lebih privacy.

suka-suka. share tau perjalanan pregnantkan twin kat sini ;)

anisalya said...

congrates dear...
seronoknya nak dapat twin...

♥ Jom Tambah Pendapatan Bersama HeartBeat - Just Klik² ♥

Sebelum tu korang klik banner kat bawah ni k...



Tutorial penuh untuk mendaftar HeartBeat korang klik kat bawah ni ok
http://syilasyira.blogspot.com/2011/02/tutorial-heart-beat-jom-tambah.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...